Find dit faktiske behov

Brug guiden her

.. eller vælg manuelt til højre for

eller
Bilens pris
10.000 kr.
Din udbetaling
kr.
Ønsket løbetid
år

Gratis overvågning af billån

Spar tid og penge. Få automatisk besked når der er nye tilbud på billån
Check email adressen er korrekt

Hver email indeholder et link til at framelde sig. Vi sender aldrig spam.

Er du i tvivl eller har du brug for hjælp?

Kontakt os få svar med det samme. Vi svarer alle hverdage mellem 9 og 19. Du kan kontakte os på telefon, email, eller chat. Chatfunktionen finder du nederst i højre hjørne af dette vindue. Vi ser frem til at hjælpe dig

Kontakt os

”Rimelig.dk hjalp med en årlig besparelse på 2.300 kr. Tak for hjælpen”

Mikkel A., Esbjerg

Perfekt
Baseret på 371 købsanmeldelser

”Jeg havde ingen idé om at det kunne være så nemt at sammenligne priser”

Josephine S., Roskilde

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spøgsmål til billån. Hvis du ikke finder svaret her, er du velkommen til at kontakte os
 • Hvordan beregner man billån?

  Prisen på et billån består af flere faktorer: Primært renten og gebyrer. Gebyrerne varierer fra bank til bank, men tæller ... Mere

 • Hvordan finder jeg det billigste billån?

  Du kan bruge denne side til at finde det billigste billån i Danmark. I toppen vælger du bilens pris, din udbetaling og ... Mere

 • Hvad er renten på et billån?

  Renten på et billån ligge typisk på 3,00 - 8,00%. Banken vil tilbyde en rente baseret på kundeforhold og risikovurdering. ... Mere

 • Hvad er et billån?

  Billån er en lånetype som tilbydes af banker til forbrugere og firmaer som ønsker at låne penge til en ny eller brugt bil. ... Mere

Billån — Den komplette guide

Inden du går i gang med at sammenligne billån, er det vigtigt at du sætter dig godt ind i emnet. I denne artikel vil vi gennemgå alle de vigtigste lånebegreber, så du kan tage den bedste beslutning i forhold til valg af billån.

Hvad er et billån?

Et billån er et lån du kan optage i forbindelse med et bilkøb. Lånet tilbydes af banker, bilforhandlere og realkreditinstitutioner, der typisk tager pant i bilen som sikkerhed. Billån kommer i forskellige former, herunder med fast eller variable rente. Bilens værdig nedskrives hvert år. Fordi bilens værdig falder, udstedes billån typisk med 10 år som maksimal tilbagebetalingsperiode.

Find det rigtige billån

Som alle andre finansieringstyper, kan billån være vanskelige at gennemskue. Det bedste valg afhænger af en række faktorer. Kort opridset afhænger dine muligheder af din økonomi, dine eksisterende aftaler, og af dine præferencer.

Billån hos bilforhandleren

Det kan være fristende at vælge finansiering hos bilforhandleren, nu hvor du alligevel står i butikken. Men det er vigtigt at huske på at bilforhandlerne blot videreformidler et lån fra en bank eller anden låneinstitution. Derudover tager bilforhandleren en provision som bliver lagt oven i den faktiske pris. Nogle gange er renten hos bilforhandleren relativ lav, men hold øje med gebyrerne — de er ofte meget høje. Derfor er det bedste råd først at undersøge hvad et tilsvarende lån vil koste dig i banken eller hos realkreditinstituttet. Husk at stiftelseomkostningerne, i modsætning til årlige renter, ikke er fradragsberettiget. Husk også at bilforhandlerens provision kan forhandles.

Billån i banken

Prisen på et billån i banken varierer meget. Renten kommer blandt andet an på dit eksisterende kundeforhold til banken. Hvis du i forvejen har samlet alle dine økonomiske produkter i banken kan du opnå en lavere rente. Derfor kan du med fordel overveje en helhedsvurdering i banken og se om du kan opnå besparelser ved at samle dine produkter i banken, uanset om det er din eksisterende bank, eller en ny bank. Du skal ofte selv finansiere en del af prisen i form af udbetaling. Procentdelen varierer fra bank til bank, men forvent at skulle lægge mellem 5 - 20% op ad egen lomme.

Billån i realkreditinstitutionen

Hvis du har en ejerbolig med friværdi, kan du optage et billån med pant i boligen. Dette er oftest den billigste måde at låne penge til en bil.

Sammenlign prisen på billån

Den nemmeste måde at sammenligne priserne på billån er at kigge på de samlede årlige omkostninger (ÅOP). ÅOP giver dig et billede af den samlede årlige udgift på renter og gebyrer.

Billån rente (fast/variabel)

Renten på et billån kan enten være fast eller variable. Hvis den er variable kan renten ændre sig i løbet af lånets løbetid. Det afhænger af udviklingen på de finansielle markeder.

Danmarks billigste billån

Danmarks billigste billån finder du ved at sammenligne priserne på denne side. Priserne på denne side afspejler bankernes rentespænd. For at opnå det billigeste billån, kræver banken ofte at du samler dine bankprodukter hos dem. Hvis du har en ejerboliglån med friværdi hos et realkreditinstitut, kan du med god sandsynlighed opnå et endnu billigere billån dér.

Billån beregner

I toppen af denne side kan du beregne priserne på billån. Det gør du ved at indtaste bilens pris, din udbetaling og lånets løbetid. Vi beregner prisen udfra bankernes laveste rentestats og bruger en formel for annuitetslån. Priserne er brutto, det vil sige før rentefradrag.

Danmarks største sammenligningsplatform

Rimelig.dk er dit værktøj til at sammenligne banklån, forsikringer og abonnementer i Danmark. Brug vores kraftfulde sammenligningsplatform til at finde uvildig, relevante informationer og få de bedste tilbud i dag.

Trin 1
Find dit behov

Undgå at betale overpris for et produkt du ikke har behov for - Svar på nogle få spørgsmål, så analyserer vi os frem til dit faktiske behov.

Trin 2
Sammenlign

Ud fra dit faktiske behov, kan du nemt og overskueligt sammenligne de bedste priser på produkter der matcher dine behov. Det er hurtigt og smart.


Trin 3
Vælg frit

Når du har fundet det perfekte produkt, klikker du dig ind på tilbuddene for at opnå prisen du fandt her via Rimelig.dk. Det sjove er, at du sparer penge!