Pristjek: 3 nemme måder at få luft i privatøkonomien

Mandag, 9. januar 2017 | Privatøkonomi

Kaffebudget Mange små beløb bliver til store udgifter på årlig basis. Hvis du jævnligt gennemgår dine poster og altid forholder dig kritisk til dine abonnementer, forsikringer og finansielle forhold, kan du spare tusinedevis af kroner i din privatøkonomi.

I løbet af et helt år bliver man eksponeret til tonsvis af gode tilbud. De fleste er nemme at afslå, men over tid opbygger man alligevel en del køb. Jeg taler her af erfaring. Jeg synes selv at jeg er en god, kritisk forbruger. Men når jeg kigger mine bankudskrifter igennem, opdager jeg alligevel en del udgifter, som jeg gerne ville have været foruden.

Een af de ting, der hober sig op på listen over udgifter er abonnementer og andre ting som jeg betaler på månedlig basis. De kører bare derudaf. Nogen af dem bruger jeg stadig, men der er også ting som jeg sagtens kunne undvære, eller som jeg sagtens kunne få til en lavere pris.

Januar er et perfekt tidspunkt at rydde op i abonnementer og tilbagevendende udgifter som du betaler til måned efter måned. Med en simple gennemgang, kan du spare tusindvis af kroner. I denne artikel vil jeg vise dig fem områder hvor du kan spare penge.

Ryd op i abonnementerne

Lad os gå systematisk til værks. Det første du skal gøre er at finde dine kontoudtog frem og gennemgår det minutiøst. Lav en liste over de ting du abonnerer på, og de ting som du betaler af på. De fleste poster kan du nok huske i hovedet, men ved at gennemgå bankudtog vil du givetvis finde poster som du havde glemt. Du kan lede efter og sortere abonnementerne under følgende kategorier:

Aviser og magasiner, netaviser, streamingtjenester, musiktjenester, TV pakker, mobilabonnementer, mobilt bredbåndsabonnementer, internet abonnementer, måltidskasser, kaffeabonnementer. Hvad med online tjenester? iCloud, Dropbox, Squarespace. Lav en liste hvor de alle sammen er med.

De services som du ikke længere bruger, eller som du bruger sjældent kan du framelde med det samme. Digitale magasiner, netaviser, steamingtjenester og musiktjenester kan du spare penge på ved at tilvælge dem som en del af dit mobilabonnement. For eksempel kan du hos Telmore få adgang til blandt andet HBO Play, TV2/Play og 45 magasiner for 199 kr. om måneden. Hvis du skulle købe disse abonnementer enkeltvis ville det koste flere hundrede kroner stykket. Andre mobilselskaber har ligende tilbud.

Saml dine forsikringer

Det næste du kan gøre er at kigge på dine forsikringer. Har du flere forsikringer end du har brug for? Er de samlet eet sted? Du kan muligvis spare penge ved at samle dine forsikringer hos det samme forsikringsselskab. Undersøg om din bank har en samarbejdsaftale med et forsikringsselskab og hvad prisen ville være dér. De kan måske tilbyde et bedre kundeforhold hvis du skifter til deres forsikringsselskab. Det kan også være at din fagforening har en ligende aftale. Mit bedste råd er at gå systematisk til værks og indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Banklån kan forhandles

Hvis du har flere forskellige slags lån, herunder boliglån, forbrugslån og kassekredit, er der også en chance for at der er penge at spare. Igen er mit råd at skabe et overblik over dine produkter og aftale et møde med din bank. Inden du mødes med dem kan du indhente tilbud fra andre banker om at samle dine lån og bankforretninger hos dem. På den måde har du et bedre forhandlingskort på hånden når du mødes med din bank. Bankerne kæmper for deres kunder og de har en vis grad af fleksibilitet, når der skal forhandles priser.

Den store å

Mange små beløb bliver til store udgifter på årlig basis. Hvis du jævnligt gennemgår dine poster og altid forholder dig kritisk til dine abonnementer, forsikringer og finansielle forhold, kan du spare tusinedevis af kroner i din privatøkonomi. Du kan også tilmelde dig Rimelig.dk’s nyhedsbrev. Vi overvåger markedet for finansielle produkter samt mobil- og internetabonnementer. På den måde kan du blive orienteret, når der er penge at spare indenfor de kategorier der er relevante for dig.


Skrevet af
Jacob Langvad Nilsson

Jacob skriver om penge og privatøkonomi, og tips til hvordan du at kan få mere for dine penge