Kviklån bliver langsommere: Ny 48-timers obligatorisk tænkepause

Torsdag, 12. januar 2017 | Kviklån

Just don’t At optage et kviklån er aldig en god beslutning.

Nye regler for kviklån påkræver en 48 timers betænkningstid. Branchen spår at det er dødstødet for kviklån.

Fra nytår 2017 har nye regler gjort kviklån væstentlig langsommere. Der er nemlig indført en 48 timers obligatorisk tænkepause fra kunden bestiller et kviklån til pengene udbetales. Når de 48 timer er gået, skal kunden igen bekræfte interessen i lånet.

De nye regler er indført for at hjælpe forbrugerne. I sagenes natur bliver mange kviklån optaget spontant og uden eftertanke. Resultatet er dyre renter, og for nogen, starten på en nedadgående spiral af høje gebyre og optagelse af nye lån for at kunne tilbagebetale de gamle.

Derfor er der mange kunder som fortryder deres kviklån. Derfor har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gået ind i sagen og indført de nye regler.

Kviklån er karakteriseret ved at de tilbyder relativt lave beløb, op til 10.000, med kort tilbagebetalingsperiode, op til tre måneder. De kortfristet lån optages online og udbetales med det samme. Kviklån har i lang tid stået i skudlininen fordi de er meget dyre. Et lån på 5.000 kr. i 30 dage kan nemt koste 1.000 kr. Det svarer til en årlig omkostning på over 800 procent.

Rimelig.dk bifalder dette nye tiltag. Rimelig.dk’s ambition har altid været at hjælpe danske forbruger til at tage bedre beslutninger for deres privatøkonomi. At optage et kviklån er aldig en god beslutning.

Hvis du har brug for at låne penge til forbrug, anbefaler vi at du overvejer et forbrugslån i banken. På denne side kan du sammenligne forbrugslån.


Skrevet af
Jacob Langvad Nilsson

Jacob skriver om penge og privatøkonomi, og tips til hvordan du at kan få mere for dine penge